SELAMAT DATANG KE PORTAL WEB RASMI SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BENUT, PONTIAN, JOHOR, MALAYSIA. ||| KAMI MENGALU-ALUKAN KUNJUNGAN ANDA ||| TERIMA KASIH.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:WARGA SMK BENUT MENGUCAPKAN SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH. TINGKATKAN KECEMERLANGAN DIRI ANDA PADA TAHUN 2013.>>

" 55 Tahun, Janji Ditepati "

" 55 Tahun, Janji Ditepati "

Buletin Terkini SMK Benut


Aktiviti :

Sesi Persekolahan Bermula

Tarikh : 2 Januari 2013
Fokus : Semua warga SMK Benut
Semoga Kecemerlangan Milik Anda


.:.:.:.:.:.:.:.:.:.: Tahniah kepada seramai 7 orang murid mendapat 8A dalam PMR 2012 serta Tahniah SMK Benut menerima 2 Sijil Penghargaan Bilangan Calon Cemerlang Terbanyak PMR dan Peningkatan Peratus 3 tahun berturut-turut daripada PPD Pontian.

Makluman Semua Guru...Sila Isikan Markah Peperiksaan Anda melalui Sistem ini. Harap maklum

Kenali SMK BenutSaturday, November 15, 2008

Jamuan Akhir Tahun 200815 November 2008 ~ Kelab Kakitangan Sesi 2007/2008 telah menganjurkan Jamuan Akhir Tahun 2008 yang diadakan di Hotel Katerina, Batu Pahat, Johor bermula pukul 12.30 tengah hari. Majlis ini telah dirasmikan oleh Encik Hasnan Bin Jaffar (Pengetua, SMK Benut).

Jamuan ini diadakan juga untuk mengalu-alukan guru-guru baru seramai 8 orang serta majlis perpisahan kepada 5 orang guru iaitu Puan Hardinah Binti Salleh (bertukar ke Dungun, Terengganu), Puan Runaiza Binti Tumin (Selangor), Puan Siti Munirah Binti Hamzah (Terengganu), Cik Faraniza Binti Tasrif dan Puan Suriani Binti Mohamed (Guru GSTT).

Sebelum itu, pertandingan boling telah diadakan di Summit Parade, Batu Pahat. Pertandingan ini bertujuan mengeratkan lagi silaturahim warga SMK Benut. Encik Mosman Bin Parkan selaku Pengerusi Kelab Kakitangan Sesi 2007/2008 mengucapkan terima kasih kepada semua warga SMK Benut yang memberikan kerjasama kepada beliau dan ahli jawatankuasa sepanjang aktiviti yang dianjurkan.Sunday, November 9, 2008

Sifar Disiplin


Pelbagai strategi atau program telah dijalankan untuk menangani pelbagai masalah disiplin para pelajar. Idea memberikan kesedaran pentingnya sifar disiplin kepada para pelajar SMK Benut telah tercetus dengan abjad akronim DISIPLIN. Idea ini telah diberikan oleh Puan Halijah Binti Ismaila yang juga merupakan guru disiplin SMK Benut. Idea ini telah dijelaskan semasa perhimpunan pagi Jumaat pada 7 November 2008. Harapan semoga pelajar SMK Benut sifar disiplin pada tahun 2009. Berikut penjelasan akronim DISIPLIN.


D

Datang awal ke sekolah

I

Ikut fesyen rambut ala Johor

S

Seluar jangan londeh atau ketat

Setokin panjang

I

Ikatan tali leher perlu kemas

P

Ponteng bukan amalan

Pakaian kemas

L

Lencana dijahit

I

Ikatan rambut kemas (pelajar perempuan Cina)

N

Name tag dipakaiLawatan Ke Melaka Bandaraya Bersejarah5 – 6 November 2008 ~ Lawatan Sambil Belajar selama dua hari satu malam ke Melaka telah diadakan dengan diikuti seramai 35 orang pelajar tingkatan tiga dan 5 orang guru pengiring. Program ini juga merupakan program RIMUP salah satu aktiviti Program Selepas PMR 2008. Lawatan ini bertolak dari SMK Benut pada hari Rabu 5 November pada pukul 8.30 pagi.

Pelbagai tempat menarik telah dikunjungi antaranya, Zoo Melaka, Perigi Hang Tuah, persekitaran bandaraya Melaka, Muzium Samudera, Muzium Negeri Melaka, Muzium Kesenian Islam dan banyak lagi. Di akhir lawatan, peserta turut berkesempatan untuk mandi-manda di Water World, Melaka. Peserta sampai kembali di SMK Benut pada petang hari Khamis, 6 November 2008 pukul 7.00 petang.TABUNG PEMBANGUNAN INSAN

Warga SMK Benut's Fan Box

Warga SMK Benut on Facebook

PERASMIAN PELANCARAN PORTAL RASMI SEKOLAH OLEH

YANG BERHORMAT DATUK HAJI AHMAD BIN HAJI MASLAN

Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Merangkap Ketua Biro Penerangan UMNO dan Ahli Parlimen Pontian
Pada hari Sabtu, 3 MAC 2012, jam 11.00 pagi.


bertempat di Dewan Baiduri, SMK Benut semasa Mesyuarat Agung PIBG Kali Ke-34
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>


PENAFIAN:

SMK BENUT, PONTIAN, JOHOR
TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG KEHILANGAN ATAU KEROSAKKAN
YANG DIALAMI KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DARI LAMAN WEB INI

PAPARAN TERBAIK : 1024 X 768 px [IE/FF]

Hakcipta Terpelihara © SMK Benut 2013

Hubungi Kami

SMK Benut, Jalan Jaafar, 82200 Benut, Pontian, Johor.

E-mail : jee6017smkb@gmail.com
Facebook : www.facebook.com/smkbenut

Tel : 07-6903254
Faks : 07-6906613