SELAMAT DATANG KE PORTAL WEB RASMI SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BENUT, PONTIAN, JOHOR, MALAYSIA. ||| KAMI MENGALU-ALUKAN KUNJUNGAN ANDA ||| TERIMA KASIH.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:WARGA SMK BENUT MENGUCAPKAN SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH. TINGKATKAN KECEMERLANGAN DIRI ANDA PADA TAHUN 2013.>>

" 55 Tahun, Janji Ditepati "

" 55 Tahun, Janji Ditepati "

Buletin Terkini SMK Benut


Aktiviti :

Sesi Persekolahan Bermula

Tarikh : 2 Januari 2013
Fokus : Semua warga SMK Benut
Semoga Kecemerlangan Milik Anda


.:.:.:.:.:.:.:.:.:.: Tahniah kepada seramai 7 orang murid mendapat 8A dalam PMR 2012 serta Tahniah SMK Benut menerima 2 Sijil Penghargaan Bilangan Calon Cemerlang Terbanyak PMR dan Peningkatan Peratus 3 tahun berturut-turut daripada PPD Pontian.

Makluman Semua Guru...Sila Isikan Markah Peperiksaan Anda melalui Sistem ini. Harap maklum

Kenali SMK BenutBuletin SMK Benut

Wednesday, July 20, 2011

Program Peningkatan Akademik PMR 2011 - Matematik19 Julai 2011 – Program Peningkatan Akademik PMR 2011, iaitu teknik menjawab soalan mata pelajaran Matematik telah berjaya diadakan pada hari ini. Program ini dibahagikan kepada 2 kumpulan , iaitu kumpulan pertama diadakan di Dewai Baiduri, SMK Benut (3RK/ 3IR/ 3IK/ 3 3AF) dan kumpulan kedua di Bilik Mesyuarat Guru, SMK Benut (3 AK / 3 AB).

Pihak sekolah telah mengundang penceramah yang berpengalaman dalam mata pelajaran Matematik, iaitu Encik Mohd Salleh bin Haji Asmuni (guru SMK Ayer Baloi Pontian) dan Encik Ahmad Nizam Bin Makkah (guru SMK Parit Betak, SMK Benut) untuk menjayakan program ini.

Program seterusnya akan diadakan pada hari Rabu (Sains) dan pada hari Sabtu (Sejarah). Semoga para pelajar memberikan kerjasama dengan hadir dengan cemerlang dalam setiap program yang telah disusun demi kejayaan cemerlang para pelajar.

Warga SMK Benut mengharapkan para pelajar mendapat input yang banyak daripada penceramah dan seterusnyan berjaya dengan cemerlang dalam peperiksaan PMR 2011.Tuesday, July 19, 2011

Tahniah Pelajar SMK Benut - Surat 1Malaysia


18 Julai 2011 – Panitia Bahasa Melayu dan Kesusasteraan Melayu telah menggalakkan para pelajar dalam penyertaan penulisan surat 1Malaysia yang dianjurkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia dengan kerjasama POS Malaysia.

Kerjasama guru-guru mata pelajaran Bahasa Melayu turut menggalakkan para pelajar untuk menyertai pertandingan ini yang berakhir pada 30 Jun 2011. Penyertaan yang baik dalam kalangan pelajar telah diberikan dengan galakan melalui pertandingan di peringkat sekolah.

Keputusan pertandingan di peringkat sekolah telah diumumkan pada hari ini semasa perjumpaan rasmi sekolah dan para pemenang telah diberikan piala yang disampaikan oleh Puan Hajah Rohani Binti A. Manaf (GPK 1, SMK Benut).

Warga SMK Benut mengucapkan tahniah dan syabas kepada para pemenang. Semoga kejayaan di peringkat sekolah dapat diteruskan dengan kejayaan cemerlang dalam keputusan peringkat kebangsaan nanti. Tahniah Pergerakan Puteri Islam SMK Benut18 Julai 2011 – Hari Puteri Islam Zon Benut telah berjaya diadakan pada hari Sabtu, 16 Julai 2011 bertempat di SMA Bugisiah, Pontian, Johor. Pelbagai aktiviti telah diadakan pada program ini. Pergerakan  Puteri Islam, SMK Benut turut serta dalam pertandingan yang diadakan.

Wakil yang dihantar telah berjaya memenangi pertandingan yang diadakan, iaitu tempat KETIGA – pertandingan congkak (FATIN HAZIRAH BINTI AMBOK HASANUDIN – 5 Ibnu Rusyd) dan tempat KETIGA – pertandingan Sahiba (NUR IZZATI HUSNA BINTI MAHDAN – 4 Ibnu Sina).

Pengumuman ini telah disampaikan pada perjumpaan perhimpunan rasmi pada hari ini. Puan Hajah Rohani Binti A.Manaf (Guru Penolong Kanan Satu) telah sudi menyampaikan piala kepada pemenang.

Warga SMK Benut merakamkan tahniah dan syabas kepada Pergerakan Puteri Islam SMK Benut yang berjaya dengan cemerlang.
Thursday, July 14, 2011

Taklimat SPSK oleh Unit Pengurusan Kualiti PPD Pontian


14 Julai 2011 – Taklimat Pengurusan Sistem Pengurusan Sekolah Kualiti (SPSK) telah diadakan pada hari ini kepada semua warga pendidik  SMK Benut bertempat di Bilik Mesyuarat Guru, SMK Benut bermula jam 2.30 petang.

Taklimat ini telah disampaikan oleh Tuan Haji Abd Wahid Bin Md. Yusof (Penolong PPD Pontian, Unit Pengurusan Kualiti). Tujuan majlis ini untuk memaklumkan prosedur dan tatacara pengurusan SPSK yang perlu dipatuhi dan dibuat tindakan seperti instrumen yang telah ditetapkan. Selain itu, untuk persediaan pemantauan oleh pihak Jabatan Pelajaran Negeri dalam bulan Ogos.

Diharap melalui taklimat ini semua warga pendidik mengambil langkah yang lebih baik dalam memastikan pengurusan fail, pengurusan pembelajaran dan pengajaran lebih teratur serta mengikut prosedur yang ditetapkan, iaitu tatacara yang lebih tepat.

Warga SMK Benut mengucapkan terima kasih kepada Tuan Haji Abd Wahid Bin Md. Yusof yang sudi hadir dan menyampaikan taklimat yang jelas dan kami akan berusaha untuk mengikut prosedur dan garis panduan yang telah ditetapkan.


TABUNG PEMBANGUNAN INSAN

Warga SMK Benut's Fan Box

Warga SMK Benut on Facebook

PERASMIAN PELANCARAN PORTAL RASMI SEKOLAH OLEH

YANG BERHORMAT DATUK HAJI AHMAD BIN HAJI MASLAN

Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Merangkap Ketua Biro Penerangan UMNO dan Ahli Parlimen Pontian
Pada hari Sabtu, 3 MAC 2012, jam 11.00 pagi.


bertempat di Dewan Baiduri, SMK Benut semasa Mesyuarat Agung PIBG Kali Ke-34
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>


PENAFIAN:

SMK BENUT, PONTIAN, JOHOR
TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG KEHILANGAN ATAU KEROSAKKAN
YANG DIALAMI KERANA MENGGUNAKAN MAKLUMAT DARI LAMAN WEB INI

PAPARAN TERBAIK : 1024 X 768 px [IE/FF]

Hakcipta Terpelihara © SMK Benut 2013

Hubungi Kami

SMK Benut, Jalan Jaafar, 82200 Benut, Pontian, Johor.

E-mail : jee6017smkb@gmail.com
Facebook : www.facebook.com/smkbenut

Tel : 07-6903254
Faks : 07-6906613