Monday, May 13, 2013

Pertandingan Perbahasan Bahasa Cina Antara Sekolah-sekolah Kebangsaan Daerah Pontian Tahun 2013


Pertandingan Perbahasan Bahasa Cina Antara Sekolah-sekolah Kebangsaan Daerah Pontian Tahun 2013 telah diadakan pada 31-3-2013(pusingan awal), 7-4-2013(peringkat separuh akhir) dan 14-4-2013 (Ahad, peringkat akhir),jam 8.00am 5.00pm, bertempat di Dewan Persatuan Hokkien Pontian.SMB telah berjaya menjuarai pertandingan peringkat Daerah Pontian dan menyertai pertandingan peringkat negeri pada 11 dan 12 Mei 2013, bertempat di Johor Bahru.Tahniah dan syabas diucapkan kepada mereka yang telah menunjukkan prestasi cemerlang pada kali ini.


 Chua Jing Xuan蔡靖譞
Tee Jing Ying 郑敬蓥

 Teo Shi Ein 张思韵
 Ong Eng Meng 王英铭

Lua Xin Pey赖欣佩

Add caption

Chua Jing Zhe 蔡靖哲

 Tan Ya Ting 陈雅婷

Kwek Ser Huang 郭斯煌

Teo Shi Ling  张思翎
Ng Chia Fang  黄佳芳
 Loh Hui Ru  罗慧茹
En. Mastura Aladdin bin Masro, Pengetua SMB menyampaikan Piala Iringan  kepada Chua Jing Zhe, jurulatih merangkap pengurus pasukan.
Chua Jing Xuan蔡靖譞
*    Pembahas Terbaik pada Pusingan Awal

*Pembahas Terbaik pada Peringkat Separuh Akhir
Tee Jing Ying 郑敬蓥
Pembahas Terbaik pada Peringkat Akhir


Thursday, May 2, 2013

KEM TAHUNA PASUKAN KADET BERSATU MALAYSIA PERINGKAT NEGERI

1 Mei 2013 SMK Benut

13 hingga 18 April yang lepas telah dianjurkan satu Kem Tahunan PKBM Peringkat negeri di 5 RAMD, Kem Batu 3, Jln Mersing, Kluang. Seramai 13 pelajar SMK Benut telah mewakili PKBM Sekolah di kem tersebut.

Terdapat 3 pertandingan yang disertai oleh pelajar SMK Benut yang mewakili unit Rej 501 AW. Antara acara yang disertai ialah merempuh halangan, pandu arah dan mendmbak. Pencapaian terbaik pelajar SMK Benut ialah dalam acara menembak piring berpasukan yang diwakili oleh Mohd Danish bin Hasdura.


PERKHEMAHAN UNIT KOKURIKULUM DI KOLAM AIR PANAS GERSIK MUAR

2 Mei 2013 SMK Benut,


Pada 22 hingga 25 Mac 2013 Unit Kokurikulum SMK Benut telah menjayakan satu perkhemahan kokurikulum di Kolam Air Panas Gersik Muar. Peserta perkhemahan ini adalah daripada pelbagai unit uniform sekolah. Setiap unit diwakili 10 orang pelajar.

Program ini telah dijayakan oleh guru-guru pengiring yang terlibat. Kem komandan adalah En Mohd Abd Raof bin Tumiran dan dibantu oleh guru-guru dan pelajar Tingkatan 6 sebagai fasilitator

Antara aktiviti yang dijalankan ialah aktiviti kerohanian iaitu kuliah magrib dan kuliah subuh. Aktiviti lain ialah berkayak,bdrakit, ikhtiar hidup, orientering ddan malam kebudayaan


Berikut adalah senario perkhemahan,