Friday, August 29, 2014

Bahang Kehangatan "Malaysia... Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta"


Bahang Kehangatan "Malaysia... Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta" cukup dirasai oleh seluruh warga SMK Benut dengan pemasangan Jalur Gemilang dan poster-poster hampir di semua sudut bangunan dan laluan masuk sekolah.

Terima kasih kepada jawatankuasa bulan kemerdekaan yang bertungkus lumus menyedia dan menggerakkan ahli-ahlinnya sehingga SMK Benut dapat diceriakan dengan tema Hari Kemerdekaan Kali ke-57.

"Masih Ada Yang Sayang" Bersama Datuk Ustaz Mohd Zawawi Yusoh

20 Ogos 2014: Datuk Ustaz Mohd Zawawi Yusoh seorang pendakwah dan penceramah terkenal telah dijemput khas bagi mengisi program motivasi pelajar SPM dan PT3 bersama ibu, bapa dan penjaga. Antara objektif program ini ialah membangkitkan semangat pelajar tentang pengorbanan ibu dan ayah dalam mendidik anak mereka dan merasakan tanggungjawab mereka untuk mencapai kejayaan.

Stelah selesai motivasai bersama pelajar dan ibu bapa, beliau dijemput untuk terus bersama guru dalam slot LADAP bersama guru pada sebelah petangnya. Sesungguhnya banyak ilmu dan pengajaran dapat dimanfaatkan semoga semua kerja dan rutin kehidupan kita menjadi ibadah. Amin...
(klik di sini untuk melihat gambar-gambar seterusnya)
Thursday, August 28, 2014

Majlis Hari Raya di Asrama Asli SMK Benut 2014

20 Ogos 2014: Sambutan Hari Raya di asrama telah dihadiri oleh barisan pentadbir, penyelia asrama, warden asrama dan ajk guru-guru asrama.

Majlis dimulakan dengan solat isyak berjemaah, setelah itu para tetamu menuju ke dewan makan. Dalam ucapan sulung GPK HEM yang baru, En. Ariffin Bin Bajuri, beliau mengaharapkan agar penghuni aspura dan aspuri dapat memartabatkan nama asrama ini keperingkat yang yang lebih baik dan setanding dengan asrama-asrama lain. Beliau juga mengharapkan agar peraturan-peraturan yang disediakan oleh asrama dapat dipatuhi.

Sebelum menjamu selera, ucapan Tuan Pengetua merupakan acara kemuncak majlis di mana beliau mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada semua ajk yang bertungkus lumus menyediakan jamuan dan semoga kerjasama sebegini dapat diteruskan dimasa-masa akan datang. (klik di sini untuk gambar-gambar seterusnya)