Monday, November 21, 2011

Tahniah SMK Benut dalam ASC 201019 November 2011 – SMK Benut telah berjaya menerima Anugerah Sekolah Cemerlang  Parlimen Pontian 2011 (ASC) dalam kategori JOHAN pencapaian TERBAIK ‘PERFECT SCORE’ PMR 2010 (RM3,000 dan sijil) dan KETIGA pencapaian Terbaik SPM 2010 (RM2,000 dan sijil). SMK Benut turut menerima Anugerah KETIGA Terbaik pencapaian akademik dan kokurikulum Keseluruhan Tahun 2010.

Program yang memasuki edisi kedua ini anjuran Pejabat Ahli Parlimen Pontian dengan kerjasama Pejabat Pelajaran Daerah (PPD) Pontian bagi mengiktiraf sumbangan pihak sekolah memajukan pendidikan di sekolah.

Hadiah dan sijil penghargaan telah disampaikan oleh Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi di Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim, Pontian. Encik Mastura Aladdin Bin Masro (Pengetua, SMK Benut) telah menerima hadiah dan sijil penghargaan tersebut bagi pihak sekolah.

SMK Benut turut menerima wang tunai sebanyak RM5,000 daripada Tabung Haji kepada murid-murid yang banyak menyimpan.

Tahniah kepada semua warga SMK Benut yang memastikan SMK Benut terus cemerlang pada tahun ini. Teruskan kecemerlangan bagi tahun seterusnya.

No comments: