Thursday, December 25, 2014

Perjumpaan Alumni SMB 1984

20 Dis - Alumni  SMB 1984, telah mengadakan Reunion kumpulan mereka di Dewan Baiduri SMK Benut. Majlis ini berlangsung dari pukul 9.00 pagi hingga 5.00 Petang. Majlis ini dirasmikan oleh Tuan Pengetua SMK Benut, En. Mastura Aladdin bin Masro. dalam ucapannya, Tuan Pengetua mengharapkan agar Alumni SMK Benut diaktifkan semula dengan mengumpulkan kumpulan pelajar pertama penubuhan sekolah ini (tahun 1965) hingga tahun terkini. 

"Inilah masanya untuk mengumpulkan semua bekas pelajar SMK Benut bersempena dengan sambutan Jubli Emas SMK Benut yang akan diadakan pada 31 Mac 2015", Ujar Tuan Pengetua dalam majlis itu.

Seramai 97 orang bekas pelajar Alumni '84 telah menghadiri majlis ini. Hasil didikan dari sekolah ini, Alumni '84, telah melahirkan ramai golongan profesional, korporat dan penjawat awam yang berjaya. Alumni '84 ini juga telah menghulurkan sumbangan kepada sekolah dan akan terus membantu pihak sekolah agar sekolah yang menjadi tapak awal untuk kejayaan mereka, akan terus melahirkan pelajar yang cemerlang dalam hidup di dunia dan akhirat.

 
 
 
 
 
 

No comments: