Wednesday, May 18, 2011

Sambutan Hari Guru 201116 Mei 2011 – Majlis Sambutan Hari Guru peringkat sekolah telah berjaya diadakan pada hari ini walaupun dalam keadaan sederhana namun tetap meriah yang disambut setiap tahun oleh para pelajar sebagai tanda penghargaan dan ucapan terima kasih kepada warga pendidik SMK Benut.

Majlis ini dikelolakan oleh Lembaga Pengawas dan Majlis Perwakilan Pelajar Pra Universiti (MPPU) yang diatur dengan pelbagai aktiviti. Majlis dimulakan dengan perarakan warga pendidik ke tapak perhimpunan dengan melalui karpet merah di dataran perhimpunan.

Majlis dimulakan dengan nyanyian tiga buah lagu, iaitu lagu Negaraku, Bangsa Johor dan Lagu Sekolah. Seterusnya, Puan Hajah Rohani Binti Ab. Manaf membacakan perutusan daripada. Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia dan seterusnya ucapan daripada Ketua Pengawas. Nyanyian Lagu Guru Malaysia dan Ikrar guru telah dipimpin oleh Encik Abdul Rahman Bin Zainal (Pengerusi Kelab Guru) dengan penuh semangat diikuti oleh warga pendidik SMK Benut.

Majlis seterusnya diteruskan di Dewan Baiduri, SMK Benut. Para pelajar mengikuti program Motivasi yang disampaikan oleh Encik Ismail Bin Ali. Pelbagai aktiviti diadakan, antaranya persembahan kuolintang, tarian zapin, permainan YoYo, persembahan guru dan penyampaian pelbagai anugerah khas kepada warga pendidik.

Penyampaian Tokoh Guru 2010/2011 telah diberikan kepada mantan Pengetua, Encik Hasnan Bin Jaffar yang merupakan kemuncak majlis sambutan hari guru ini. Tahniah kepada para penerima anugerah. Selamat Hari Guru kepada warga pendidik SMK Benut.

No comments: