Sunday, April 17, 2016

PLC: Bengkel Pembinaan e-RPH VLE Untuk Semua Ketua Panitia

17 April 2016: Pembinaan e-RPH VLE telah diperluaskan perlaksanaannya kepada Ketua Panitia. Dalam taklimat pembukaan oleh Pn. Roby (GPK Pentadbiran) beliau memaklumkan bahawa sebelum ini pentadbir dan guru-guru tingkatan 6 telah menjalani pilot test bermula awal Mac yang lalu. Kini tibalah masanya pilot test ini diperluaskan kepada semua Ketua Panitia.

Dalam perbengkelan yang disampaikan oleh En. Ariffin (GPK HEM) dan dibantu oleh jurulatih Pn. Mazura, Pn. Emalina serta semua Guru-guru kanan Matapelajaran, beliau menyampaikan langkah-langkah yang perlu dibuat secara satu persatu sehinggalah RPH dapat dipaparkan dalam akaun VLE masing-masing.

Buat masa sekarang semua ketua Panitia akan menjalani tempoh percubaan dan seterusnya bermula pada 2 Mei 2016, semua Ketua panitia, Guru-guru Tingkatan 6 serta Pentadbir akan menggunakan e-RPH VLE sepenuhnya.

Semoga dengan inisiatf ini akan merangsang guru-guru menggunakan VLE dan secara tidak langsung peratus penggunaan VLE akan meningkat.No comments: