Friday, September 30, 2011

Selamat Datang Timbalan Perdana Menteri Malaysia


29 September 2011 – Warga SMK Benut begitu gembira menerima kehadiran  YAB TAN SRI DATO’ HAJI MUHYIDDIN BIN HAJI MOHD YASSIN TIMBALAN PERDANA MENTERI MERANGKAP MENTERI PELAJARAN MALAYSIA pada hari ini di SMK Benut.

Walaupun kehadiran beliau begitu singkat namun kami warga SMK Benut begitu bangga dengan kehadirannya. Tujuan sebenar kehadiran beliau untuk menghadiri majlis Rumah Terbuka Aidilfitri anjuran Bahagian Parlimen Pontian yang diadakan bertempat di Dataran Benut, Pontian.

Kehadiran beliau dengan menaiki helikopter telah mendarat di padang SMK Benut pada jam 11.00 pagi. Turut diiringi dengan 2 buah helikopter lagi. Beliau telah sudi menandatangani buku kehadiran pelawat SMK Benut dan seterusnya turut sudi menerima cenderamata daripada pihak sekolah berupa gambar lukisan Batik Alaf Baru.

Turut hadir menyambut ketibaan beliau ialah YB Datuk Haji Ahmad Bin Mazlan (Ahli Parlimen Pontian), YB Datuk Ir Hasni Bin Haji Mohamad (ADUN Benut), Yang Berbahagia Ab Rahim Bin Lamin (Pegawai Pelajaran Daerah Pontian), pegawai-pegawai PPD Pontian, Yang dihormati Encik Selamat Bin Haji Mon (Guru Penolong Kanan Pentadbiran, SMK Benut bagi mewakili Tuan Pengetua), dan seterusnya warga SMK Benut.

Warga SMK Benut mengucapkan terima kasih kepada semua yang terlibat bagi memastikan segala perjalanan majlis berjalan dengan cemerlang.No comments: